05 aprilie 2018

[vechi] Piața Babilonului


„nimeni nu le mai cumpără marfa: (...) nici robii, nici sufletele oamenilor.”
(Apocalipsa 18:11-13)

E corect să punem preț în bani pe tot ce ne înconjoară? Oameni ai acestei lumi se-ntreabă: Nu e ceva greșit când orice poartă un preț? Este normal să-ți riști viața pentru bani (mercenarii fac asta...)? Sunt oameni care-și vând părți din ei (organe). Babilonul se întreabă: oare n-am mers departe? Piața să fie amorală sau principiile morale sunt absolut necesare?

Se vinde și se cumpără marfă de aur - la preț de aur, de argint - la preț de argint, de pietre scumpe - la preț de pietre scumpe, mărgăritare, in subțire, purpură - la preț de astfel de mărfuri. Și lemn, și vase, făină, animale, căruțe, biciclete, automobile. Le știm. Au prețul lor.

Din păcate se vând și se cumpără robi și sufletele oamenilor. La preț de nimic. Și va fi așa până când se va striga „Vai! Vai! Babilonul, cetatea cea mare, cetatea cea tare! Într-o clipă ți-a venit judecata!” (Apocalipsa 18:10)

Pe ce îți vinzi sufletul? Cât costă un suflet în piața în care sufletul tău așteaptă cumpărător? Îl vei da la preț de aur? Îl vei da la preț de lemn? De mirodenii? Parfumuri? La preț de căruță? Sau de BMW? Îl vei da la preț de vorbe goale? De glume ieftine? La preț de o idee nouă nestudiată personal? La preț de cuvinte fără Cuvânt? Nu te grăbi…

Golgota! Aici s-a oferit prețul real. Nimeni altcineva nu va plăti infinit pentru sufletul tău. Scoate-l din piața Babilonului și oferă-l Răscumpărătorului. Poți să nu fii vândut, pentru că Isus a fost vândut. Poți să alegi viața, pentru că El a ales să fie Jertfa. Vei fi rob? Sau fiu? Va fi numele tău în cartea vieții? Sau va rămâne sufletul tău în catalogul de mărfuri din piața Babilonului? E nevoie de oameni care nu sunt de vânzare, nici de cumpărat, pentru că sunt oameni răscumpărați. Dacă ezităm e pentru că suntem orbi. De-am putea să vedem măcar o clipă oferta Împărăției...

„Doamne, deschide-i ochii să vadă.” (2 Împărați 6:17)
„Împărăția cerurilor se ia cu năvală, și cei ce dau năvală pun mâna pe ea.” (Matei 11:12)

(15.09.2016; articol scris pentru revista Ultima generație)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu