08 aprilie 2018

[vechi] Lanțul de aur


Câte promisiuni ai găsit în Biblie pentru cel ce pierde în lupta vieții spirituale? Celui ce va birui îi voi da… (Apocalipsa 3:21) Toate fericirile sunt pentru cel victorios. Fără glumă: nu e niciun loc pe tronul lui Dumnezeu pentru cel care doar a încercat. Există însă un lanț de aur. De el depinde toată viața ta spirituală. Să-l luăm de la un capăt și apoi invers. Ai auzit despre verigile lui, dar ia-ți cinci minute: într-o zi - mâncând din pomul vieții - ți le vei aminti.

În Împărăție nu vei fi fără victorie. Victoria în lupta spirituală înseamnă că ai ajuns neprihănirea, că măsurat cu etalonul (legea sfântă și desăvârșită) ești găsit drept. Dar știi că nu este posibil prin eforturile omenești, ci numai prin credința în Isus. Credința vine în urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos. (Romani 10:17)

De ce ai o Biblie? De ce o ai pe telefonul mobil? De ce o ai și în format audio? De ce asculți predici, de ce îți iei notițe, de ce cânți muzică sacră? Ai știut. Sau ai aflat: Nicio viață spirituală nu poate începe și nu se poate menține fără Cuvântul lui Hristos. Cuvântul Său e atotputernic. La Cuvântul Lui apar galaxii. Numai la Cuvântul Său apare viață spirituală. Nu poți trișa aici.

Poți spera să auzi în predici tot ce ai nevoie ca să trăiești. Te înșeli. Am luat notițe de la peste o mie de predici, dar Biblia mi-e plină de comori neatinse. Sapă numai puțin și o să descoperi nestemate - versete, capitole, cărți ale Bibliei care îți sună atât de necunoscut. Sapă mai mult și vei găsi mai mult. Și mai mult... Adună cât poți. Abia ai început să guști Infinitul, dar ai intrat în viață.

Pentru că cu cât asimilezi mai mult din Cuvântul lui Hristos cu atât credința îți va fi întărită. În timp ce fără credință este cu neputință să fim plăcuți Lui (Evrei 11:6), este adevărat că acestă credință lucrează prin dragoste. (Galateni 5:6) Și ce este dragostea dacă nu împlinirea legii? Și ce este împlinirea legii dacă nu neprihănire? Și ce este neprihănirea dacă nu victorie? Și ce este biruința dacă nu viața veșnică?

Strâng Cuvântul Tău în inima mea (Psalmii 119:11)

Cine cugetă la Cuvântul Domnului găsește fericirea (Proverbe 16:20)

El este ca un pom sădit lângă ape care-și întinde rădăcinile spre râu; nu se teme de căldură când vine, și frunzișul lui rămâne verde; în anul secetei nu se teme și nu încetează să aducă rod. (Ieremia 17:8)

(10.05.2015; scris pentru revista Ultima generație)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu