22 martie 2018

[vechi] Ai fost măsurat

(foto: Csaba Polgar)

Unul câte unul, fiii lui Isai au stat în fața profetului. Tatăl lor știa că un împărat va fi găsit în curând. Au trecut toți, cu excepția ultimului la care nu s-a gândit nimeni. Era clar pentru cei prezenți că lui nu i-a fost dat să poate cândva o coroană. Dar acolo unde alții văd un băiat păstor, Dumnezeu poate vedea un rege.

Nu putem pătrunde gândul nimănui. Lipsa acestei capacități este însă un mare dar. Căci știe inima ta de câte ori și cum ai măsurat pe alții. E ușor să observi că nu ți-ar fi spre fericire să întâlnești notele primite, felul în care ești punctat, numărul șanselor pe care le mai ai.

Viața lui David era plină cu lucruri obișnuite. Nu era cel mai înalt, nu era cel mai în vârstă, nu era cel mai puternic. Dar a fost măsurat de Dumnezeu și ales. Uriașii au căzut, popoarele au tremurat.

Poate ai vrea să nu fie vorba despre tine. Însă dincolo de lucrurile obișnuite cu care ți-e plină viața, poți fi sigur de două lucruri: Cel ce măsoară drept știe despre toate luptele tale cu leul. Când te-a măsurat a și plătit infinit, pentru că în ochii Fiului lui David, tu poți cândva să porți o coroană.

„Și vor împărăți în vecii vecilor.” (Apocalipsa 22:5)

(10.06.2017; scris pentru revista Ultima generație; după piesa Shepherd Boy de Ray Boltz)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu