14 martie 2018

[început viitor] Zdrobirea

(foto: Foto-RaBe)

Anunțarea unui război nu e de obicei o veste bună. Și totuși, Glasul a promis vrăjmășie, singura și cea mai bună rază de speranță. Fără ea, lumina ni s-ar fi stins pentru totdeauna.

Sub semnul vrăjmășiei, până și „Neamurile, măcar că n-au lege, fac din fire lucrurile Legii” (Romani 2:14). O putere ne este dată, ca în ciuda înclinațiilor spre rău moștenite și cultivate, să putem discerne binele de rău. Suntem mereu însoțiți de glasul conștiinței și chemați pe un drum mai bun.

Nu putea fi o veste mai bună decât cea care anunța solemn ruperea alianței dintre cel rău și om. Și totuși, prima făgăduință continuă cu un element crucial, care amplifică declarația: „Vrăjmășie voi pune între tine și femeie, între sămânța ta și sămânța ei. Aceasta îți va zdrobi capul” (Geneza 3:15)

Un șarpe călcat pe coadă ar fi probabil înfuriat și cel mult rănit. Dar un șarpe cu capul zdrobit e distrus complet. Trecut definitiv în neființă.

Vrăjmășia dintre bine și rău, nu are ca roadă doar un război care aduce pagube în ambele tabere, ci are ca final biruința veșnică a binelui. Sâmânța femeii va zdrobi capul șarpelui, făcând loc unui nou început. Cel fără de sfârșit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu